post

Hoe zorgt eten voor jouw imago?
En wat is jouw reden om te eten? Emotie, verveling, gewoonte?


Vaak denk je er niet over na, maar eten kan heel veel betekenen voor jouw imago!
Gezond hip eten, genieten van een lekkere smoothie, nadenken over de gevolgen voor jezelf en het milieu is slim en is helemaal hot!
Jongeren kiezen vaak voor dezelfde producten en voor hetzelfde eten als degene met wie ze eten. Kies je eigen producten, maak je eigen identiteit en geniet!

Jongeren eten wat ze aangeleerd hebben gekregen van thuis. Over aangeleerde eetgewoontes wordt niet snel nagedacht. Op jonge leeftijd zijn de gevolgen daarvan namelijk ook nog niet snel te zien. Naarmate je ouder wordt zal je merken dat je bij ongezond aangeleerde voedingsgewoontes sneller in gewicht aankomt. Het probleem is alleen dat aangeleerde gewoontes heel moeilijk te doorbreken zijn. Draai de rollen eens om, geef je ouders jouw nieuwe kennis en inzichten waar jullie samen profijt en plezier van hebben!

En niet onbelangrijk: Waarom eet jij eigenlijk? Eet jij uit beloning? Uit verveling? Of uit gewoonte? Inzicht in de reden waarom je eet zorgt ervoor dat je bewuster kan kiezen voor wat je eet.

Sommige jongeren kiezen ervoor om op deze leeftijd al op dieet te gaan. Dit is niet alleen heel ongezond, het helpt je uiteindelijk niet tot wat jij voor ogen hebt. Het kan veel blijvende schade aanrichten aan je lichaam waar je op latere leeftijd nog last van hebt.
Dit kan je voorkomen! Als je nu veranderingen op een leuke manier kan invoeren heb je hier voor de rest van je leven baat bij. Dit geeft een enorme opkikker voor jouw gezondheid, uitstraling en zelfvertrouwen.

Ben jij klaar voor een echte verandering?